Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SCA-chefer utreds för mutbrott

Flera toppchefer inom näringslivet har delgivits misstanke om brott med kopplingar till SCA-härvan. Det avslöjar Svenska dagbladet i dag.

Annons

I november 2014 kunde Svenska dagbladet och Analyssajten N 360 berätta att SCA och Sandvik köpt in två privatjet för totalt en halv miljard kronor. Kort senare följde avslöjanden om hur SCA lagt miljonbelopp på privatresor med bolagets jetplan och på en jaktanläggning i Henvålen i Härjedalen.

Se också: Här är direktörernas lyxiga jaktanläggning

Revisionsfirman PWC fick i uppgift att granska SCA-chefernas resor. Utredningen kritiserades och ytterligare en utredning tillsattes. Samtidigt inleddes en förundersökning vid Riksenheten mot korruption som skulle utreda om SCA:s jaktresor kunde betecknas som mutor.

Läs också: SCA-jakt fortsätter men inte i styrelsens regi

Nu har flera personer delgivits misstanke om brott, uppger Svenska dagbladet.

Och till Svenska dagbladet uppger Thomas Forsberg, åklagare vid Riksenheten mot korruption, att angelägenheten för åklagaren att utreda korruptionsmisstankarna ökat sedan SCA:s styrelse beviljades ansvarsfrihet på bolagsstämman i fjol.

– Det spelar in hur aktivt företaget är och hur intresserad man är av att driva frågor om missbruk av företagets pengar, säger Thomas Forsberg till Svenska dagbladet.

Se också: Jaktlaget som vräktes

Mer läsning

Annons