Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya inbrott i drabbat sommarstugeområde

/
  • Jörgen Carlström vid Bjärtrå byavaktsförening berättar om fyra inbrott i Saltsjön under helgen.

Det inbrottsdrabbade Saltsjöområdet har återigen haft besök av inbrottstjuvar. Natten mellan fredag och lördag var det dags igen.

Annons

Det inbrottsdrabbade Saltsjöområdet har återigen haft besök av inbrottstjuvar. Natten mellan fredag och lördag har tjuvar brutit sig in i minst fyra stugor,

För ett år sedan blev ett tiotal sommarstugeägare i Saltsjöområdet drabbade av inbrott. Under midsommarhelgen hade tre av stugorna besök av inbrottstjuvar - och i helgen var det alltså dags igen.
– Hänglåset till bommen var splittrat och vi har i nuläget konstaterat att det varit inbrott i fyra av stugorna i helgen, säger Jörgen Carlström vid Bjärtrå byavaktsförening.
Vaktföreningen har startats för att det ska bli lugnare i området - vilket det också blivit.
– Vi försöker få ner brottsstatistiken, men tyvärr slinker det emellan tjuvar i alla fall. Vi vet att det någon gång mellan 16.30 på fredag och 9.30 på lördag varit obehöriga personer här. Vi ser spår i vägen efter dem också då vägen nyligen var hyvlad - det syns tydligt, säger Carlström.
Från de fyra stugorna har även skadegörelse noterats. Det har också försvunnit båtmotorer och en hel del bensin från olika förråd.
– Det är inte roligt när det inträffar en massa inbrott. Det verkar tyvärr vara ett populärt område för tjuvarna, då det bara är sommarstugeägare som bor. Det är alltså ingen permanent boende.
Polisen har varit på plats, genomfört brottsplatsundersökningar och säkrat spår i samband med inbrotten. På just den här vägen finns sju stugor, tre av dem fick inbrott under midsommarhelgen och alltså fyra av dem den här helgen.

Mer läsning

Annons