Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu inleds rättegången efter mordförsöket i Ramsele

Artikel 1 av 8
Mordförsöket i Ramsele
Visa alla artiklar

I morse startade den stora mordförsöksrättegången i Ångermanlands tingsrätt. Två Ramselebor, 26 respektive 28 år, har åtalats för försök till mord alternativt synnerligen grov misshandel.

Annons

Åklagare Catharina Kjelsson på väg in i rättsalen.

Det var natten mot den 21 mars i år som misshandeln upptäcktes och hela historien rullades upp. Den svårt misshandlade och medvetslöse mannen, en 50-årig Ramselebo, hämtades av ambulans på morgonen och polisen fattade snart misstankar mot 26-åringen och 28-åringen.

Läs också: Häktades misstänkta för mordförsöket i Ramsele - båda männen nekar till brott

50-åringen vårdades för livshotande skador på Sollefteå sjukhus. Om han inte kommit under läkarvård i tid hade han inte klarat livet.

Läs också: Två personer åtalade för mordförsöket i Ramsele

De två misstänkta yngre männen nekade länge i förhör. Men efter någon månad började erkännandena komma. Den ena har erkänt att han misshandlat 50-åringen och en andre har medgett viss inblandning. Båda hävdar dock att de absolut inte försökt döda mannen.

Läs också: Mordförsöket i Ramsele – knivskar offret 30 gånger och brände honom med tändare : "Det gick kraftigt överstyr"

Åklagaren tycker att bevisläget är gott, förutom erkännandena finns en mängd teknisk bevisning samt en del vittnesuppgifter.

Huvudförhandlingen mot de misstänkta startade klockan 09.00 på fredagen. Enligt Allehandas reporter Jörgen Sundin som är på plats för att bevaka rättegången är det lugnt i tingsrätten.

– Det är inte mycket folk här, jag har inte sett några åhörare än utan bara några poliser och vakter som är på plats, säger Jörgen Sundin.

Tingsrätten räknar med att behöva ytterligare två dagar nästa vecka innan förhandlingen kan avslutas.

Alla artiklar i
Mordförsöket i Ramsele
Annons