Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försökte köra på polis - fortfarande på fri fot

Som allehanda.se berättade på tisdagskvällen, blev en polisman nästan påkörd vid 22.30-tiden på Åsvägen i Örnsköldsvik.

Annons

Det var när polismannen skulle stoppa bilen för en kontroll, som föraren körde rakt mot honom. Polisen kunde dock hoppa undan och en polispatrull följde efter bilen.

Bilen svängde sedan in på vägen mot Tvillingsta och efter 200 meter körde den av vägen. Där slutade färden för föraren och hans medpassagerare, som sprang från platsen. 

På tisdagskvällen fanns inget tydligt signalement av männen och polisen sökte dem i området under natten. Även hundpatrull från Sundsvall kallades in, men fick inte upp något tydligt spår. Nattens regn försvårade även sökarbetet.

Bilen de två männen färdades i har tagits i beslag för teknisk undersökning. Enligt polisen är dess rättmätige ägare inte misstänkt för något brott, men förhördes under onsdagen.
- Mannen har vid tidigare tillfällen lånat ut sitt fordon till en grupp av människor. Därför har vi misstankar om att han lånat ut bilen igen, säger Leif Sundin och fortsätter:

- Bilägaren kunde berätta var han trodde att bilen skulle finnas, men där fanns den inte.

Nu fortsätter polisen att utreda ärendet, och går vidare med att söka kontakt med den gruppen bilägaren brukar låna ut sitt fordon till.

Det fysiska sökarbetet efter de två misstänkta männen avbröts redan under onsdagsmorgonen. Detta på grund av den svårlösta situationen med regn och dålig sikt.

Händelsen rubriceras som försök till dråp alternativt försök till grov misshandel.

Mer läsning

Annons