Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem Sollefteåbor åtalas efter stölder

Fem personer från Sollefteå kommun åtalas nu för grov stöld, häleri och olovligt förfogande.

Annons

Två unga män och en kvinna i tonåren ska enligt åklagaren ha stulit en dator, smycken, snus, kontanter och andra föremål till ett värde av 260 000 kronor från en bostad i Sollefteå kommun i mars i år. Dessa personer åtalas nu för grov stöld.

Ytterligare en man i tonåren ska ha hållit vakt i samband med inbrottet. Denne man ska sedan även ha försökt sälja de stulna smyckena till två guldbutiker i Sollefteå. Han åtalas nu för medhjälp till grov stöld alternativt häleri.

En av männen som medverkade vid ovannämnda inbrott ska även vid ytterligare två tillfällen i vintras ha stulit smycken till ett värde av 17 000 kronor från en kvinnas bostad i centrala Sollefteå. Han åtalas för ytterligare ett fall av stöld.

Därefter ska två av hans kompanjoner ha sålt smyckena till en guldaffär i Sollefteå. En av dessa män medverkade vid den första stölden och åtalas nu alltså både för häleri och för grov stöld. Han åtalas även för olovligt förfogande efter att han ska ha sålt en upphittad guldkedja till en guldaffär i Kramfors.

Den andre mannen åtalas enbart för häleri.

Sammanlagt åtalas alltså fyra yngre män och en kvinna i tonåren från Sollefteå kommun för gärningarna.

Mer läsning

Annons