Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En man hotade att döda en kvinna – döms för olaga hot

En man i 60-årsåldern från Härnösand har skickat flera brev och sms där han uttryckt att han ska döda en kvinna och hennes familj.

Annons

Hoten har ägt rum mellan 2014 och 2015, och det är vid sju tillfällen som mannen har skickat både hotfulla brev och sms.

Kvinnan har uppgett att hans sms gjort henne orolig för sin egen säkerhet. Hon hade svårt att sova och var rädd att hon skulle råka träffa på honom. Sms:en kom till hennes telefon och breven till hennes bostad.

60-åringen erkänner att han skickat brev och sms till kvinnan. Men uppger att det inte var meningen att hota henne. Mannen har berättat i förhör att han mådde dåligt för att kvinnan hade lämnat honom. Anledningen till att han skickat sms och brev var för att komma i kontakt med henne. Han uppger också att kvinnan har en pengaskuld till honom.

Tingsrätten bedömer att eftersom det rört sig om upprepade hot genom sms och brev och inte verbala hot, så har mannen haft större tid att planera och tänka igenom det han gjort.

Därför döms 60-åringen till villkorlig dom med samhällstjänst. Han ska även betala skadestånd till kvinnan på 12 500 kronor.

Mer läsning

Annons