Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömdes för våldsbrott i Ramsele – frias nu från hot med yxa

Nu frias den man som stått åtalad misstänkt för att ha hotat två personer i Ramsele med en yxa i juni. Ord stod mot ord under rättegången och övertygande stödbevisning saknades.

Annons

Den 10 juni dömdes två män för ett uppmärksammat våldsdåd i Ramsele där en man knivskadades svårt. En av männen dömdes till ett längre fängelsestraff medan den andre försattes på fri fot eftersom han redan avtjänat sitt straff när han satt häktad under utredningen.

Läs också: De misstänkta frias från mordförsök i Ramsele

Två dagar efter att domen meddelades blev mannen misstänkt för nya våldsbrott i Ramsele. Ett par, en man och en kvinna, sa att mannen kommit hem till dem med en yxa, hotat dem och slagit sönder saker samt tvingat till sig pengar.

Läs också: Åtalad försattes på fri fot – åklagaren kom fram till att bevisningen inte höll

Ångermanlands tingsrätt anser att paret som sagt sig ha blivit utsatta för brotten inte kunnat lämna särskilt utförliga eller detaljrika berättelser om vad som hänt. Deras tidsangivelser stämmer inte och under rättegången ska de ha haft svårt att svara på vissa frågor.

Rätten konstaterar att det kan bero på att paret varit mycket rädda men också att den åtalade mannens berättelse i vissa delar framstår som sannolik och inte går att bortse från. Han har sagt att han besökte paret men inte hotade dem, inte använde våld och absolut inte hade med sig någon yxa.

Nu frias mannen från brotten. Han är dock frihetsberövad igen misstänkt för en rad andra brott.

Läs också: Dömd för våldsbrott i Ramsele häktas igen

Mer läsning

Annons