Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd för våldsbrott i Ramsele häktas igen

På onsdagen avslutades rättegången i hovrätten mot de två män som dömts efter det uppmärksammade våldsdådet i Ramsele i mars då en man knivskars svårt. På torsdagen greps en av de misstänkta, igen.

Annons

I mars larmades polisen till en svårt skadad man i Ramsele. Mannen hade livshotande skador och kort senare greps två misstänkta gärningsmän. Åklagaren yrkade att de båda skulle dömas för mordförsök men Ångermanlands tingsrätt bedömde att saknades bevis.

Läs också: De misstänkta frias från mordförsök i Ramsele

En av männen, som erkänt att han skadat den äldre mannen med flera knivstick och genom att elda på honom, dömdes till fängelse i fem år för grov misshandel, misshandel, hemfridsbrott och skadegörelse.

Den andre mannen dömdes till fängelse i tre månader för misshandel av normalgraden. Men straffet samtidigt som domen meddelades ansågs straffet helt verkställt eftersom han suttit häktad under utredningen.

Kort senare greps mannen på nytt misstänkt för brott. Den 17 juni häktades han misstänkt för att beväpnad med en yxa ha hotat personer och tvingat en av dem att ta ut pengar till honom. Han åtalade misstänkt för hemfridsbrott, skadegörelse, övergrepp i rättssak, stöld och olaga tvång.

Läs också: Friades från mordförsök i Ramsele – åtalas för att ha hotat vittnen

Under rättegången kom åklagaren fram till att bevisen inte höll och yrkade att den åtalade skulle frikännas och försättas på fri fot.

Läs också: Åtalad försattes på fri fot – åklagaren kom fram till att bevisningen inte höll

I början av veckan hölls huvudförhandling om våldsdådet i Ramsele i hovrätten. Rättegången avslutades på onsdagen. På torsdagen greps mannen igen, och är nu häktad misstänkt för en rad brott.

Misstankarna mot honom rör flera fall av olaga hot, skadegörelse, hemfridsbrott, misshandel och grovt vapenbrott. Merparten av brotten ska ha skett i Ramsele den 20 och 21 juli.

Läs också: Skadegörelse i Ramsele - man rev ut kvinnas lägenhet

Mannen är nu häktad. Åtal väntas om två veckor.

Mer läsning

Annons