Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Coop backar – Ingrid från Timrå får tillbaka sina stulna pengar

Ingrid Höglund bestals på sitt kreditkort, och 81-åringen vägras ersättning. Nu backar Coop efter uppmärksamheten i media. Och Ingrid får troligen extra pengar tillbaka från insamlingen.

Annons

Under onsdagen berättade vi om 81-åriga Ingrid Höglund från Timrå som blivit bestulen på sitt kreditkort.

Läs också: Ingrid från Timrå får inte ersättning från Coop efter kortstöld – nu har en insamling startats

Tjuven hade kommit över 14 000 kronor – pengar som 81-åringen inte skulle få tillbaka från kortvivaren eller Coop.

Men enligt Aftonbladet har nu Coop backat och bestämt sig för att hjälpa Ingrid. Under onsdagen fick Ingrid ett samtal från Coops kommunikationschef Olle Axelsson, som lovar att att dagligvaruhandeln kommer att ersätta henne ekonomiskt.

– Det finns en praxis hos bankerna som får ligga kvar. Nu får det bli Coop dagligvaruhandel som tar hand om detta. Vi har pratat med Ingrid och kommer att hjälpa henne, säger Olle Axelsson, till Aftonbladet.

Även insamlingen som startades för att hjälpa Ingrid Höglund har gett goda resultat. Genom en omröstning i den facebookgrupp där insamlingen startades bestämdes att hälften av de insamlade pengarna kommer att gå till Ingrid Höglund, och hälften till barncancerfonden.

– Det blir hälften av pengarna, ungefär 2 500 kronor, och en blombukett som går direkt till Ingrid, berättar initaitivtagaren Henrik Ohlsson.

– Då kan hon få lite guldkant på tillvaron, tillägger han.

Medmera Bank AB är kortgivare, och menade att Ingrid Höglund varit grovt oaktsam när hon inte haft uppsikt över sitt kort. En formulering som Olle Axelsson menar var olycklig.

– Vi har bett jättemycket om ursäkt för den tråkiga formuleringen. Det är olyckligt, säger Olle Axelsson.

Ingrid Höglund är lättad efter beskedet, och säger till Aftonbladet att hon tog mycket illa vid sig av formuleringen i brevet.

– Man får inte skriva så där hårda. Orden gjorde lika ont som att bli av med pengarna, säger hon till Aftonbladet om orden.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning