Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröderna Sellin fixade de historiska poängen till Björna IF

I premiären förlorade Björna IF samtliga poäng under slutminutrarna. I omgång två vann man alla tre under slutskedet.
– Man kanske kan säga att rättvisa skipades. Det här var en oavgjord match precis som den mot Sollefteå, säger Björna-tränaren Björn Moström efter 3–2 borta mot Stöde.

Stöde IF är liksom Björna IF nykomlingar i division 3 Mellersta Norrland.

– Det ger lätt en förutfattad mening, de var bättre än förväntat. Att det stod 1–1 i paus var fullt logiskt. Det var nästan så att vi fick vårt ledningsmål lite väl snabbt (Tobias Eriksson-Ehlin i matchminut 2), inleder Björna-tränaren Björn Moström.

Efter paus tog Björna över mer av spelet, men ologiskt nog var det hemmalaget som tog ledningen.

– De gjorde även tvåan efter en hörna. Ja, det var nästan bara då de var riktigt farliga kring vårt straffområde, fortsätter Moström som fick se matchklockan ticka på oroväckande snabbt efter hemmalagets 2–1-mål.

Med bara några få minuter kvar av matchen fanns egentligen ingenting som pekade mot att Björna skulle kunna spräcka poängnollan i division 3-tabellen.

Men i matchminut 86 hände det något.

– Vår inbytte Tobias Sellin tog sig fram på högerkanten och skickade in ett lågt inlägg som gick via ett Stödeben och in i mål, berättar tränare Moström som höll andan i slutminuten då hemmalaget fick en hörna.

– De flyttade upp allt de hade för ett segermål, men vi vann duellen i boxen och fick i stället ett omställningsläge där Mikael Sellin frispelade brorsan Tobias för 3–2 till oss i stället, konstaterar Björnatränaren som dock plussade mest för tre andra spelare i gulsvart.

Vilka? Mittbacken Emil Thors samt innemittfältarna Tobias Eriksson-Ehlin och Anders Dahlbäck.

Läs mer: Bildextra med tränarsnack från premiären Björna-Sollefteå

Läs mer: Sollefteås unga fotbollstalang avgjorde mot Björna efter VM 1958-dribbling

Läs mer: Björna kör på närproducerat – en del spetskompetens: "Vi var för bra för fyran"

Här är läget i Division 3 Mellersta Norrland