Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröderna Sedin dominerade

Daniel och Henrik Sedin gjorde totalt sex poäng när Vancouver hemmabesegrade Nashville med 4-1 i NHL-ishockeyn natten till onsdag.

Efter en mållös förstaperiod som dominerades av Vancouver fortsatte hemmalaget att trycka på i andra. Det dröjde dryga sju minuter innan 1-0 kom, det enda mål en svensk inte var inblandad i.

Daniel Sedin satte sedan 2-0 efter 16.23, assisterad av brodern och båda spelade fram till Sami Salos 3-0-mål tidigt i tredje. Henrik Sedin avgjorde sedan matchen definitivt med sitt 4-0-mål.

De gjorde en mycket stark match. De hade några riktigt bra chanser och gjorde ett kanonjobb, sade Vancouvers tränare Alain Vigneault till NHL:s officiella hemsida efter matchen.

Henrik Sedin blev utsedd till matchens bästa spelare och Daniel Sedin till matchens näst bästa.

Roberto Loungo var bara dryga fem minuter från att hålla sin 50:e nolla i karriären, när Patrik Hörnqvist fick fritt fram och läckert kunde lägga in en backhand till 1-4. Målet var hans elfte för säsongen.