Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröderna Hudacek sänkte Modo - igen

Victor Olofsson sköt 1-0 sent i andra perioden. Men det blev ingen seger i slutomgången för Modo. Det såg bröderna Hudacek till, efter att storebror räddat 35 skott och lillebror gjort två mål.
– Vi gör inte mål på våra målchanser, säger Andreas Johansson till C More.

Det blev en tajt, temposvag och tuff inledning på matchen i Fjällräven Center, där Modo tog emot Örebro och var laget som skapade flest chanser. Hemmalaget som fick islossning i powerplay senast mot Karlskrona skapade framför allt flertalet möjligheter när man fick chansen i den spelformen men stoppades gång på gång av målvakten Julius Hudacek. Han som likt tidigare under säsongen skulle visa sig bli en svår nöt att knäcka.

Örebro kunde istället hämta sig efter en trögstartad inledning och fick periodens bästa målchans när Joel Mustonen prickade klockrent i stolpen. Men roligare än så blev det inte utan ställningen var fortsatt 0-0 i paus.

Modo tog sedan över spelet fullständigt och skapade en hel del framåt i mittperioden. Man vann också skotten med klara 17-5 men hade fortsatta problem att få hål på den slovakiske målvakten. Ställningen såg länge ut att förbli fortsätt 0-0 inför tredje perioden, trots ett massivt tryck och ytterligare tre chanser i numerärt överläge för hemmalaget.

Då kom målet.

Med bara 19 sekunder kvar på klockan fick Victor Olofsson ett friläge och smällde upp pucken i bortre krysset, efter att ha fintat ner Hudacek på isen.

– De pressade på bra där ett tag och hade ett par farliga målchanser men så studsade pucken till och jag fick ett friläge. Jag hann egentligen inte tänka så mycket. Han kom ut och utmanade bra men jag fick ner honom på isen och la upp den högt, sa Olofsson till C More.

Trots det skulle Modo förlora för tredje matchen i rad mot Örebro denna säsong. Detta efter fortsatt storspel av Julius Hudacek i målet som totalt räddade 35 skott samt två snabba mål av lillebror Libor i slutperioden. Något som såg till att Marko Anttilla slutligen kunde sätta spiken i kistan och 3-1 i tom bur.

– Mycket bra match från vår sida. Vi har oerhört mycket målchanser och det är egentligen bara målskyttet det handlar om. Vi gör inte mål på våra målchanser sen är det två individuella misstag som ligger bakom deras mål, säger Johansson till C More efter matchen.

Därmed är grundserien avslutad och för andra året i följd får Modo förbereda sig på att kvala sig kvar i SHL.

– Spelar vi så här kommer vi få bra resultat. Vi kommer att träna bra, vila när vi behöver och vara fullt förberedda för det som kommer, avslutar Johansson.