Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröder startar handelsträdgård i Sund

För mer än 60 år sen startade två bröder Sundåsens Handelsträdgård. Till veckan är det åter dags för två bröder att ta över, efter den tidigare konkursen har nu grundarnas barnbarn Daniel och Jonas bestämt sig för att driva det vidare.

Redan i december startade bröderna Daniel och Jonas företaget Östmans mark och trädgård, det som fortfarande kommer att kallas för Sundåsens Handelsträdgård. Eftersom alla processer tar tid så är det först nu man kan starta upp.

– Vi har strukturen helt klar i huvudet hur vi vill ha det, säger Daniel Östman.

Man kommer att ändra inriktning en del och satsa framförallt på buskförsäljning, utomhusväxter, rosor, gödsel och näring, det vill säga allt som tillhör trädgård.

– Det kommer bli sparsamt med kruksortiment och inga snittblommor, säger Jonas Östman.

Verksamheten kommer att drivas säsongsvis mellan mitten av mars och september, med mellanspel i juletider då man tänker satsa på hyacinter, julstjärnor och sandplanteringar.

Daniel och Jonas tänker även satsa lite mer på att åka hem till folk och hjälpa med diverse trädgårdsjobb.

– Vi tänker utveckla plattsättningar, markarbeten och annat trädgårdsarbete, säger Daniel och berättar att de tror att de kommer att sysselsätta fyra till fem personer.

Rekryteringen har de dock inte kommit igång med än innan allt är på plats.

När konkursen av Sundåsens Handelsträdgård, som drevs av deras föräldrar, seglade upp under förra året så började de fundera över vad de skulle göra eftersom de jobbat vid handelsträdgården och verkligen ville fortsätta på den banan.

– Örnsköldsvik behöver verkligen ett gardencenter, och vi ville satsa, säger Jonas.

Så till veckan, efter tre månaders förberedelser, är det dags - då slår nya Sundåsens Handelsträdgård upp portarna.