Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröder offer för jordskred

Svåra regn drabbade Brasiliens största stad Sao Paulo på tisdagen och orsakade kraftiga jordskred. Liken från fyra bröder i åldrarna fem till 20 år hittades av räddningspersonal i ett hus som fallit samman i en av stadens nordvästra förorter. Ytterligare två personer dog i andra delar av staden efter ovädret enligt lokala medier.

Faran för fortsatta ras tvingade boende att evakuera sina hem, medan trafiken i delar av staden stod stilla på grund av översvämningar.

Sao Paulos borgmästare Gilberto Kassab sade att myndigheterna var redo för konsekvenserna vid fortsatta svåra väderförhållanden, men borgmästaren har kritiserats för bristande investeringar i stadens dräneringssystem som påstås ha förvärrat situationen.

I flera städer i delstaten Rio Grande do Sul i södra Brasilien har katastroftillstånd utlysts. De senaste veckornas stormar i delstaten har dödat minst åtta personer och tvingat 14 000 att fly sina hem.