Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brittiskt oväder behåller greppet

Annons

Ännu en storm drog på lördagen in över redan hårt drabbade Storbritannien och Frankrike. Stora områden riskerar översvämningar och kritiken växer mot de brittiska myndigheterna.

Stormvindar och regn fortsatte att piska sydvästra Storbritannien under lördagen - och höga vågor sköljde in över kusterna. Som mest uppmättes vindstyrkor på 36 meter i sekunden i Cornwall, i Bristolkanalen och i västra Wales, rapporterar brittiska medier.

Myndigheterna har utfärdat nära 500 lokala översvämningsvarningar i regionen - och de lågt belägna trakterna i Somerset ligger särskilt illa till, där soldater ur den brittiska marinkåren har hjälpt till med evakueringen av boende efter översvämningarna som orsakats av det ihållande regnet. Ytterligare 1 500 soldater står i beredskap att rycka in.

Premiärminister David Cameron, som har besökt de drabbade områdena, har beskrivit scenerna som "bibliska".

Floden Themsen har svämmat över i Surrey, samtidigt som kritiken växer mot att myndigheterna under 1990-talet slutade muddra floderna Tone och Parett - något som Cameran medger var ett felaktigt beslut.

Även västra och nordvästra Frankrike har drabbats hårt av ovädret, rapporterar Le Figaro. Myndigheterna varnade för fortsatt risk för översvämningar.

Mer läsning

Annons