Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Britt-Marie stängdes av från Kommunals a-kassa

- Jag utgick från den information jag fick och jag tror att det är fler än jag som misstolkar den informationen, säger Britt-Marie Englund. Hon stängdes av då hon är arbetslös inte betalade in delar av avgiften

Det började med att Försäkringskassans läkare ogiltigförklarade Britt-Marie Englunds sjukskrivning.

Hon överklagade Försäkringskassans beslut men fick inte gehör.

- Nu har jag överklagat beslutet ännu en gång och väntar svar inom sex veckor. Jag har också fått en remiss till reumatologen på Sollefteå sjukhus.

Med anledning av detta, och att hon inte är berättigad till ersättning från a-kassan, har Britt-Marie inte haft någon inkomst sedan september 2007.

Under hela tiden har hon dock betalat medlemsavgiften till fackförbundet Kommunal samt avgiften till a-kassan.

Däremot har hon sedan september inte betalat den extra finansieringsavgift till a-kassan på 240 kronor i månaden som regeringen införde 1 januari 2007.

- Det står klart och tydligt i den information som Kommunal skickat ut att helt arbetslösa inte ska betala avgiften, säger Britt-Marie Englund.

Nu har det visat sig att hon inte tolkat bestämmelserna rätt. Eftersom medlemskapet i a-kassan upphör tre månader efter den senaste korrekta inbetalningen gjordes avstängdes hon från och med 30 november 2007. Hon har nu en skuld på 720 kronor för de tre månader hon inte betalade in avgiften.

Läs mer:
[url=http://allehanda.se/avdelning/kramfors/22241
]Kommunal beklagar Britt-Maries öde[/url]

STEN ENGBLOM
070-320 49 70


Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67