Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Britt Ekland lyfter "Svenska Hollywoodfruar"

Annons

Filmstjärna, it-girl och... Hollywoodfru...

Britt Ekland tar stjärnstatusen med sig in i TV 3:s populära dokusåpa. Efter hennes entré i tv-serien gick tittandet upp med nästan 20 procent.

Vi leker en lek! Tänk dig en tidsmaskin och vi åker till året 2005, sen tänker du på Maria Montazami, Gunilla Persson och Siv Cotton. Just det, vilka var de innan "Svenska Hollywoodfruar"? Sen tänker du på Britt Ekland. 2005 var det 31 år sedan hon spelade Bond-bruden Goodnight i "Mannen med den gyllene pistolen". Då hade hon redan en mer än tio år lång karriär i Hollywood bakom sig.

Lockar tittare

Vad gäller stjärnstatus spelar Britt Ekland i en annan liga än de andra deltagarna i årets säsong av TV 3:s populära dokusåpa. Det märktes också på tittarsiffrorna när hon på tisdagen gjorde entré i programmet. Med Ekland som huvudnummer tog programmet ett kliv från 587 000 tittare till 698 000, vilket motsvarar en ökning på 19 procent.

Det är roligt så klart. Jag är ju äldst och har mest erfarenhet. Folk vet ju att jag har spelat "Bond-girl", varit gift med Peter Sellers och bott med Rod Stewart. Det gör att folk tänker att "henne kommer jag ihåg, det här vill jag se", säger hon när TT får audiens under stjärnans pressdag i Stockholm.

Vad gäller Maria Montazami, Gunilla Persson och Siv Cotton är Britt Ekland tystlåten.

Jag känner dem inte och vi har bara träffats vid några få tillfällen. Jag vet att Maria är väldigt populär för hon finns på Instagram precis som jag. Men Gunilla Persson har jag aldrig hört talas om, inte Siv heller. Jag kan ingenting om dem.

Vill spela "bitch"

Med mer än 50 år i showbiz finns det fortfarande en roll som Britt Ekland vill göra.

Jag skulle vilja spela en riktig bitch, typ en sån där Joan Collins-roll när man har vackra kläder, mycket hår och mycket läppar. Det har jag aldrig fått göra, säger hon.

TT: Hur mycket bitch är du i "Svenska Hollywoodfruar"?

Jag är väl inte med flit bitchig, men vi säger så här - jag kan svara tillbaka, och jag har alltid rätt. Anledningen till att jag alltid har rätt är att jag tänker och om jag inte vet att jag kan någonting bättre än du så är jag tyst.

Mer läsning

Annons