Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bred dialog har förts på skolorna

Svar till ”Ungdomsrådet kräver klarhet om skolflytten”, TÅ 8 juli.

Arbetet med förbättrade skollokaler har pågått länge. Förutom politiska diskussioner har bred dialog förts på skolorna. Elevråden på grundskolorna liksom elever, föräldrar och lärare har haft möjlighet att delta på olika sätt.

Under våren har verksamhetschefer och rektorer träffat elever i årskurs 5-9 och skolchefen och ordföranden i skolnämnden har besökt skolråden för att ge information om förslaget och för att få in synpunkter.

Information om utredningen har funnits och finns fortfarande på hemsidan med möjlighet att lämna synpunkter och få svar på frågor. Eleverna har även fått veta att ingen förändring kommer att ske till skolstart 2015.

Ungdomsrådet är ett demokratiskt forum där ledamöter, ordföranden och vice ordföranden kommer från skolornas elevråd. Rådet driver själv de frågor de tycker är viktiga. Två kontaktpolitiker och en tjänsteman finns med för att berätta om aktuella frågor i kommunen och svara på frågor men tanken är inte att kommunen ska styra rådets arbete eller ställningstaganden.

Frågan om högstadiets och gymnasiets lokaler togs upp av kommunens tjänsteman på ungdomsrådets möten i mars och maj. Påståendet att rådet inte fått höra något om saken är inte korrekt. Möjlighet har funnits att fördjupa sig i frågan under våren om rådet så önskat.

Det är inte helt enkelt att i förändringsprocesser ge information så att alla känner att de fått tillräckligt. I den här frågan har vi lagt särskild vikt vid att jobba nära berörda elever och föräldrar. Vi har uppfattat att det finns en tydlig och positiv förväntan att vi nu ska ta nya steg för att ge skolan riktigt bra förutsättningar för framtiden.

Vi ser positivt på att ungdomsrådet engagerar sig i hur vi skärper kvalitén i våra utbildningar och ser gärna en fördjupad dialog med rådet under fortsatt arbete med skollokalerna.

Ann-Christine Myrgren

Skolnämndens ordförande

Ingrid Nilsson

Kontaktpolitiker ungdomsrådet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel