Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brattåsmorden i Efterlyst

För snart tre år sedan synade polisprofessorn Leif GW Persson dubbelmordet i Brattås i tv-programmet "Veckans Brott".
Nu uppmärksammas fallet på nytt i tv. Den här gången i "Efterlyst" i tv 3.

Tor Öberg och Gerd Wiklund mördades brutalt hemma på gården i Brattås i Härnösand 2005. Sedan dess har mängder av tips och iakttagelser kommit in till polisen. Leif GW Persson tror att gärningsmannen redan finns i utredningen.

Enligt polisprofessorns teori åkte någon till gården i Brattås för att reda ut vissa saker, troligtvis något som har med ekonomi att göra. Men av någon anledning slogs Tor Öberg ihjäl och senare Gerd Wiklund.

Inslag i tv brukar leda till att nya tips strömmar in. Det är också vad polisen hoppas på när dubbelmordet är ett av inslagen i programmet "Efterlysts" säsongspremiär den 16 oktober.

Polisen kommer då, bland annat, att vidröra vissa iakttagelser som gjorts och som är intressanta för utredningen.

Trots att det gått mer än åtta år sedan paret mördades hoppas polisen fortfarande på ett genombrott. I dag jobbar runt tio poliser med fallet. Det finns ingen misstänkt i dagsläget, men enligt polisen går utredningen framåt.