Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brath växer och köper upp konkurrent: "Huvudkontoret blir fortsatt i Ö-vik"

Ö-viksföretaget Brath köper byrån Teveo i Göteborg. Det innebär att Brath öppnar kontor i ytterligare en storstad. Mer kompetens och fler plattformar för marknadsföring är vad som tillskrivs företaget i och med den efterlängtade affären.

När Brath den första september köper Teveo AB innebär det fem nya anställningar och att Ö-viksföretaget, som redan finns i Stokholm, tar plats i ännu en storstad – Göteborg.

– Det känns jättebra. Vi har diskuterat den här affären i ungefär sex månader nu och vi är nöjda med dealen. Alla ser fram emot det. Även de anställda och grundarna av Teveo som blir kvar som en del av oss, säger Magnus Bråth, grundare till Brath och personen som sytt ihop köpet.

Kommer den här affären att kunna skapa fler arbetstillfällen i Örnsköldsvik också?

– Inte automatiskt. Men vi planerar att anställa tre till fem personer nästa år som en del i utvecklingen. Det som händer direkt är däremot att vi äntligen kommer att kunna jobba med annonsering på Facebook, något som vi velat länge men inte kunnat leverera hittills på grund av att vi inte lyckats hitta någon med den kompetensen lokalt, säger Magnus Bråth.

I och med affären med Teveo, som varit en direkt konkurrent till Brath ända fram till det att de olika vd:arna valde att skaka hand om ett uppköp, blir anställningslistan något längre.

– Vi blir totalt 28 personer i företaget men huvudparten och huvudkontoret blir fortsatt i Ö-vik, säger Magnus Bråth.

Han menar att företagets expandering är något positivt för hela kommunen.

– Vi har varit ganska taggade och gillar att företaget växer på fler orter och kontoret i Stockholm har fungerat bra, så vi tror på det här. Vi träffas cirka två gånger om år kontoren sinsemellan för julfest och kickoff samt för att alla ska känna att vi är ett enda team. Det är dessutom bra för Ö-vik att vi har huvudkontoret här uppe, det stärker stan, säger Magnus Bråth.

För Plus-kunder: Maria Bråth från Ö-vik kan bli årets vd: "Ett kvitto på att vi gör något rätt"

Läs även: Vinnarna Bråth om sex timmars arbetsdag: "Vi får ut lika mycket som andra företag"

För Plus-kunder: Magnus Bråth – sökoptimeraren som sökte sig hem till Örnsköldsvik