Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Branson i full fart mot rymden

Annons

Miljardären Richard Branson presenterade på måndagen sin rymdfärja Virgin Galactic som ska ta turister till rymden. Färjan har plats för två piloter och sex passagerare. Moderskeppet når en höjd på drygt 18 000 meter, för att slunga upp farkosten upp emot 110 kilometer. Passagerarna förväntas vara viktlösa i omkring fem minuter av de två och en halv timmarna av flygning.

Vid färden tillbaka mot jorden förvandlas farkosten till ett slags jättelik badmintonboll, sade Branson vid presentationen i Mojaveöknen i USA.

Omkring 300 rymdpassagerare uppges redan ha förköpt biljetten som kostar runt 200 000 dollar (1,4 miljoner kronor) för resan rymden tur och retur. Hela projektet påstås kosta omkring 3 310 miljoner kronor.

Den första färden med färjan, som är stor som en minibuss och även kallas Spaceshiptwo, beräknas kunna genomföras om 18 månader.