Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bränner tyvärr aldrig riktigt till

Miss Li. Kvinnan med kabaré-blues-jazz-pop i ständig umpa-umpa-galopptakt. Som iklädd tjusiga vintageklänningar och fjädrar i håret hamrat så hårt på pianot att man undrat om det låg en skatt därunder.

På sitt femte album har Miss Li ändrat uttryck. Till en början känns det som en totalvändning. För Miss Lis nya värld är mörk och grådunkel. Gitarrer och bas står i centrum i stället för piano och blås.

"Devil's taken her man" är snygg lågmäld disco, "I can't get you off my mind" är Bond-mystisk och flera spår luktar svagt av Mando Diao-rock. Men efter ett par lyssningar lyser faktiskt även "gamla galna" Miss Li igenom som i "You could have it (so much better without me") och "Arrested".

Man kan inte låta bli att gilla Miss Li för hennes musikaliska mod, även om på skivan tyvärr aldrig riktigt bränner till. Men Miss Li har ändå lyckats tända min nyfikenhet inför framtiden. Det hade jag inte trott när jag tryckte på play och "Beats and bruises" rullade igång.

Artist: Miss Li

Album: Beats & Bruises

Bolag: National/Border

Release: 16 mars

Betyg: 3/5

CARINA JÖNSSON /TT