Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larm om villabrand i Sollefteå – ryker från huset

En granne slog larm om en villabrand i Undrom, Sollefteå på onsdagsmorgonen. Huset har totalförstörts invändigt.

Annons

Larmet kom in till SOS vid klockan 07.25. Inringaren, en närboende, hade sett rök.

Vid 08.15-tiden var huset helt rökfyllt och räddningstjänsten valde att gå in med rökdykare.

– Vi har haft rökdykare inne delvis men golvet var genombrunnet och därför är det svårt att gå in, säger Ulf Kårén, inre befäl vid Räddningstjänsten Höga kusten-Ådalen.

Det är oklart vart och hur branden har startat.

– Det vet man inte. Vi har fortfarande kvar alla styrkor från Nyland, Sollefteå och Kramfors. Vi har inte läget under kontroll, vi försöker lokalisera branden och komma åt den. Vår målsättning är att rädda kåken, säger Ulf Kårén vid 09-tiden.

Det har funnits uppgifter om att gasflaskor skulle finnas i byggnaden.

– Vi har inte lokaliserat några gasflaskor. Vi har varit inne och kontrollerat de ställena där de skulle finnas men inte hittat några, säger Ulf Kårén.

Villan var nästan var övertänd när polisen kom fram. Vid klockan 10 rapporterar polispatrull på plats att det handlar om en totalbrand utan brottsmisstanke.

Vid 11.20-tiden uppger räddningstjänsten att branden är under kontroll.

– Vi har en inre glödbrand i en vägg som vi håller på att åtgärda nu men den är också i stort sett släckt. Vi kommer att börja avveckla inom en timme. Skicket utvändigt är hyfsat men det är totalförstört invändigt, säger Tomas Berglund, inre befäl.

Huset står tomt och ägaren har flyttat därifrån.

– Det ska inte vara någon person som kommit till skada enligt de uppgifter jag har. Huset var fullt möblerat, säger Jörgen Sundin, Allehandas reporter på plats.

Mer läsning