Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand i ladugård i Åsäng

En ladugård i Åsäng har brunnit ner och har orsakat spridning till ännu en ladugård i närheten. Räddningstjänsten arbetar just nu med att släcka glödbränder.
– Allt jag äger har brunnit upp, säger den förtvivlade husägaren.

Annons

Uppdatering 15.20

Ladugården i Åsäng i Kramfors har brunnit ner och är totalförstörd enligt Räddningsledare Stig Olsson vid Räddningstjänsten i Ångermanland.

Det var strax efter tjugo över tolv som larmet inkom om en brand i en ladugård. När Räddningstjänsten kom till platsen var ladugården redan övertänd och de försökte släcka branden, men byggnaden gick inte att rädda. Branden spred sig senare även till en grannfastighet. Den andra elden kunde Räddningstjänsten släcka genom att bryta upp plåttaket på fastigheten.

Just nu arbetar Räddningstjänsten med att eftersläcka de båda bränderna.

– Nu brinner det ingenstans, vi är kvar och kontrollerar glöden, säger räddningsledare Stig Olsson.

Enligt vår reporter som var på plats under eftermiddagen ska inga djur ha skadats. Ägaren berättade för vår reporter att han ska ha klippt gräs och därefter ställt in gräsklipparen i ladugården. 45 minuter senare skulle mannen och hans fru åka ifrån platsen men då hade en kraftig brand startat. Paret har just börjat renovera sitt bostadshus och alla saker som förvarats i ladugården är förstörda.

– Allt jag äger har brunnit upp, säger den förtvivlade husägaren.

Flera arbetsfordon och minst en bil ska ha brunnit inne när den första ladugården brann ner.

Texten uppdateras.

Mer läsning