Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandbilens förskola i Ö-vik fyller 30 år

För 30 år sedan var det nio driftiga familjer som ville starta en fristående förskola i Örnsköldsvik. Då de flesta av dem jobbade på brandstationen så föll det sig naturligt med att den skulle heta Brandbilens förskola. Det tog ett år att planera, anställa förskollärare och hitta lokal.

Den lokal som verksamheten började i är än i dag densamma i Gullänget, och förskolan drivs än i dag som föräldrakooperativ med aktiva föräldrar som får vara delaktig i barnens lek och deras utveckling, för vi följer ju (Lpfö 18) med utbildade pedagoger.

Då förskolan är småskalig så har den endast två avdelningar med 11 barn i varje, givetvis lagas all mat från grunden i förskolans egna kök.

Alla föräldrar känner sig delaktig i verksamheten och känner det positiva i småskaligheten med stora lekytor och mycket utevistelse i en kreativ miljö. Det är ju ett bra komplement till kommunens nya stora förskolor.

Nu får vi vänta med firandet, men firande kommer det att bli.

Lars-Erik Salomonsson styrelsesuppleant

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel