Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand vid hembygdsgård i Näsåker – räddningstjänsten på plats under kvällen

Under söndagen började en bagarstuga vid hembygdsgården i Näsåker brinna.

TV: Hör räddningstjänsten kommentera branden i sändningen nedan:

Vid 14.40 på söndagen inkom ett larm till SOS om en brand i en byggnad i Näsåker, norr om Sollefteå. Enligt larmet var branden i hembygdsgården. Räddningstjänsten kunde dock bekräfta att det var felaktig information, branden uppstod i en bagarstuga i närheten.

För Plus-kunder (uppföljning): Efter branden i bagarstugan i Näsåker: "Det ska nog gå att återställa den"

Vid 15.00 hade räddningstjänsten anlänt till platsen och kunde meddela att det var en fullt utvecklad brand.

– Styrkan från Näsåker är på plats men man har kallat in förstärkningar från Ramsele och Junsele. Vi håller på att försöka skydda allt som finns runt byggnaden, säger Thomas Berglund, inre befäl hos räddningstjänsten.

Vid 15.30 skulle rökdykare ta sig in i huset.

– De kämpar på och ska börja med invändig släckning nu. De har lyckats dämpa branden och ska gå in med rökdykare nu, säger Thomas Berglund.

Klockan 16.30 befann sig räddningstjänsten fortfarande på platsen för det fortsatta släckningsarbetet.

– Styrkorna på platsen jobbar invändigt med att såga väggar och tak för att släcka glödbränder i byggnaden, säger Thomas Berglund.

Räddningstjänsten vet inte var eller hur branden startade. De kommer att vara kvar på platsen med full bemanning under de kommande timmarna.

Inga personer ska ha kommit till skada vid branden.

Strax innan klockan 20.00 lämnade räddningstjänsten över bevakningen till ägaren av stugan och styrkorna vände hemåt igen.

Enligt polisen finns det ingen misstanke om brott i samband med branden.

Kartan visar en ungefärlig position.