Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand i valstuga

En valstuga på Orrtorget i Sollefteå började brinna vid tretiden natten mot i dag. En händelse som skapade stort pådrag från räddningstjänsten.

– Stugan var placerad intill en större byggnad. Lyckligtvis släckte vi snabbt, säger Björn Mattsson.
Strax efter klockan tre på fredagsnatten larmades räddningstjänsten i Sollefteå om en brand i en av två valstugor på Orrtorget. Väl på plats upptäcktes rök från taket på den cirka 15 kvadratmeter stora stugan.
– Vi fick ut alla saker inne i stugan och fick ta bort plåttaket. Det är en gåta hur det kunde börja brinna under taket. Det finns ju heller inte el i stugan, säger styrkeledare Björn Mattsson.
Räddningstjänsten fick dock snabbt branden under kontroll, men fick ändå stanna i ett par timmar på platsen.
– Det var inte mycket folk ute och ingen av de vi talade med hade sett något. Jag förstår ingenting annat än att branden måste vara anlagd, säger Björn Mattsson och påpekar att brandorsaken måste utredas.
Stugan som började brinna tillhör Socialdemokraterna och är placerad intill en stor träbyggnad. Närheten till den stora byggnaden gjorde att räddningstjänsten först befarade att det kunde bli ett mycket värre förlopp.