Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand i byggnad i Kramfors

En byggnad på Getbergsvägen i Väja, Kramfors, är övertänd.
– Det är Sandvikarnas gamla omklädningsrum vid bandyplan som just nu brinner ned, säger räddningsledare Thomas Berglund, räddningstjänsten Höga Kusten Ådalen.

Uppgifterna om branden inkom till larmcentralen klockan 18.05 på valborgsmässoafton. Räddningstjänstens styrkor från Nyland och Kramfors var snabbt på plats.

– Just nu brinner det gamla bandylaget Sandvikarnas omklädningsrum ned. Det fanns ett garage som var hopbyggt med omklädningsrummet, men det är redan nedbrunnet, säger Thomas Berglund vid 18.40-tiden.

Fastigheten går inte att rädda och räddningstjänsten riktar nu in sig på att förhindra spridningsrisken till marken runt omkring.

– Men det finns inga byggnader som är hotade i närheten, säger räddningsledaren.

Inga personer ska ha blivit skadade.

Vad som orsakat branden är i nuläget oklart.

Uppdatering kl 19.43: Räddningstjänsten är kvar på platsen och bevakar branden, så att den inte sprider sig till marken omkring.

– Vi blir nog här i nån timme till, innan fastigheten är helt nedbrunnen, säger Thomas Berglund.

– Men vi kommer att ha någon som tittar till det här under natten, så att elden inte blossar upp igen, tillägger han.

Uppdatering kl 21.00: Fastigheten är nedbrunnen och räddningsstyrkorna har återvänt till stationerna. Två personer från räddningsmanskapet stannar kvar på platsen för observation.

Uppdatering kl 01.14: En anmälan om skadegörelse har upprättats och polisen misstänker att branden är anlagd. Att ställa någon till svars för branden tror Stefan Sundberg, jourhavande förundersökningsledare vid länspolisen, dock blir svårt.

– Vi antar att den är anlagd eftersom det inte finns någon annan naturlig orsak men vi har ingenting att gå på, det brann redan för fullt när räddningsstyrkorna kom dit. Det finns heller inga iakttagelser gjorda, säger han.