Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bråk om Facebook spårade ur – man slog kvinna i ansiktet flera gånger

En man i 30-årsåldern döms för att ha misshandlat en kvinna i hennes bostad i Härnösand – efter ett bråk om Facebook.
Han frias från två andra brott som skulle ha skett i samband med händelsen.

Ett verbalt bråk utbröt i kvinnans lägenhet i Härnösand över ett Facebook-konto i november i fjol. Enligt kvinnan hade mannen tillgång till kontot och kunde se saker som hon ville hålla för sig själv. Bråket eskalerade efter att datorn de båda ville använda gick sönder.

Enligt kvinnan blev hon utsatt för omfattande och dödligt våld. Mannen hävdar däremot att han bara slagit henne på axeln och att han inte minns med vilken kraft han använde. Skadorna som dokumenterats på kvinnans hals och ansikte menar han var självförvållade.

Mannen misstänktes också för att ha misshandlat kvinnans son och för att ha försökt förhindra kvinnan från att ringa polisen. Mannen har förnekat samtliga gärningar.

Tingsrätten bedömer att det går att styrka att mannen utsatt kvinnan för våld mot ansiktet i form av flera slag. Detta utifrån vittnesuppgifter samt rättsmedicinsk dokumentation. När det gäller hotet och barnmisshandeln finns inte tillräcklig bevisning. Rätten anser att pojkens uppgifter som lämnats i barnförhör är av sådan karaktär att dess tillförlitlighet kan ifrågasättas.

Eftersom mannen suttit frihetsberövad en tid, som tingsrätten inte bedömer, är obetydlig så döms mannen till villkorlig dom. Han ska också betala 8 000 kronor i skadestånd till kvinnan för sveda och värk.