Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bragd när Junsele fixade nytt kontrakt

Junsele svarade för en bragd genom att besegra Östersund som jagade serieseger med 1-0.

– Det trodde ingen mer än vi i hela Ångermanland, ja i hela Norrland, jublade tränaren Kevin Spires.

Laget var piskat att ta tre poäng för att säkra kontraktet i serien och det gjorde Junsele.

– Det här är större än då vi fixade seriesegern ifjol, nu ska vi på bowlingen och fira med en middag.

Klubben har minst sagt haft en strulig vår, efter två omgångar kom Kevin Spires in som tränare igen och han och spelarna lyckades med vad få trodde skulle vara möjligt.

– Alla ska ha beröm, ungdomarna och hockeygrabbarna som räddade oss när vi bara hade tolv spelare att tillgå ett tag. Samtliga har bidragit så att vi kunnat reda upp situationen.

Spires var lyriskt efter bragden på Mon.

– Det är fantastiskt bra gjort, jag är stolt.

Mot ett Östersund som slogs med Ånge om seriesegern, spelade Junsele klokt. Givetvis hade jämtarna det större bollinnehavet men Spires mannar låg och lurade för att kunna slå till på spelvändningarna.

Sergiu Baran blev den stora matchvinnaren när han slog till med ett riktigt spelmål i den första halvleken, den fullträffen räckte trots att laget fick Oleg Petrov utvisad efter hans andra kort och en straff som följd. Men den brände Östersund.

– När vi haft våra bästa elva spelare tillgängliga, ja då förlorar inte Junsele. Men förutom Ånge och Östersund består serien av många dåliga lag, kvaliteten är inte hög på årets division 3. Vi har trots allt ett rutinerat lag, i jämförelse med oss är Östersund ett gäng småpojkar, unga och duktiga men alldeles för oerfarna.