Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra robottävling för Härnösandslag

Robot Rescue Team som i helgen var i Köpenhamn och tävlade i den skandinaviska finalen i First Lego League lyckades bra.

Annons

Härnösandsungdomarna var ett av 10 svenska lag. Förutom att laget slog sitt eget rekord på robotbanan är härnösandsungdomarna tredje bästa laget i Sverige när det gäller programmering och konstruktion av en legorobot.

45 lag från hela Skandinavien var med i tävlingen, laget från Härnösand hamnade på plats 21. Det skriver Hemab, som sponsrade laget, på sin hemsida

Till Hemab sa en av lagmedlemmarna såhär:

– De flesta lag vi mötte i Köpenhamn var mycket äldre än vi och gick på högstadiet, berättar Dag Byström, 10 år som efter resan har fått många bra idéer om hur han vill bygga lagets nästa robot.

Laget från Härnösand består förutom av roboten Steve av My Nilsson, Tuva Kjellberg, Emma Nilsson, Saga Byström, Dag Byström och Tindra Egland som är mellan 10 och 14 år.

First Lego League är en internationell tävling för barn i årskurs 4-9. Man tävlar i forskning, teknik och marknadsföring. En del handlar om att bygga och programmera sin egen legorobot som på tid ska klara av så många moment som möjligt på en bana.