Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra premiärmatch av Friska Viljor

Under lördagen inledde Friska Viljor sin säsong. Det blev en målkavalkad där Josip Pavic blev stor matchhjälte med tre mål i 5-2-segern över Frösö IF.
– Det är ett nytt FV på gång och jag tror detta kommer bli riktigt bra, säger Josip Pavic.

Årets första match för säsongen blev en glad historia för Friska Viljor. Det var inte heller något snack om saken. Hemmalaget var det klart bättre laget under hela matchen och tog i taktpinnen redan efter sju minuter när Josip Pavic avslutade ett drömanfall från FV:s sida. De gulsvartas höga press i inledningen gav utdelning gång på gång och efter 20 minuter hade FV gjort fyra mål.

– Vi gjorde precis som vi hade sagt att vi skulle göra innan matchen. Vi satte hög press så att de inte fick lugn och ro. Sedan har vi ett par spelare som kan avgöra och i dag gör Josip tre baljor, berättar Lars-Gunnar Eriksson, FV:s huvudtränare.

Kändes det som att det var kvalitetsskillnad?

– Ja, det kändes så. Vi hade mer chanser och vi hade kunnat gjort mer än fem mål, men vi får vara nöjda.

En stor anledning till att matchen slutade 5-2 stavas Josip Pavic. Anfallaren gjorde tre vackra mål och var involverad i flera kombinationer som hemmalaget lyckades med.

– Det kändes bra med tre spelmål. Jag satte inte en boll på uppvärmningen så det var helt otroligt att jag satte dit någon under matchen, säger Pavic och ler.

Bortsett från Joel Erikssons utvisning, efter två gula kort, i slutet av matchen, såg det mesta bra ut för Friska Viljor. Stundtals var laget trubbigt framåt och lite slarviga i sitt passningsspel, men annars var det en gedigen premiär. Mittbacksspelet och samarbetet mellan Josip Pavic och Albert Kargbo lovar gott inför den fortsatta säsongen. Dagens matchhjälte ser även han ljust på framtiden.

– Vi har vinnarmentaliteten och nu ska vi fortsätta bygga vidare på detta i serien. FV har fått ett uppsving och vi har fått mer uppmärksamhet. Det är ett nytt FV på gång och jag tror detta kommer bli riktigt bra, säger Josip Pavic bestämt.