Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra premiär men Sedin lovar bättring

/

Pang, pang, pang – sedan var Jakub Kovar sönderskjuten och utbytt.
– Första halvan är riktigt, riktigt bra, säger Daniel Sedin sedan Tre Kronor vunnit premiären mot Tjeckien med 4–2.

Annons

Det var en lättad, men fortfarande lite jetlaggad Daniel Sedin som mötte pressuppbådet efter den match som Tre Kronor rivstartade men som man sedan fick ta ända in i kaklet.

– Vi fick en bra start, men gjorde några misstag och bjöd in tjeckerna, men vi vann och det är det viktiga, säger "Danne".

Rivstart var det ja. Erik Karlsson bombade in 1–0 tidigt i den första perioden, Patrik Berglund gjorde 2–0 på en svag Kovar och Henrik Zetterberg klappade in 3–0 direkt i inledningen av den andra perioden.

Då visade det sig att tjeckiske förbundskaptenen Alois Hadamczik chansning att matcha Kovar i stället för Alexander Salak var en chansning som inte gick hem och som kostade Tjeckien matchen.

Och när Daniel Sedin och nye radarpartnern Nicklas Bäckström spelade fram till bombkastaren Erik Karlsson till 4–0 fyra minuter in i andra perioden trodde nog de flesta att tjeckerna var på väg hem till OS-förläggningen.

Då reducerade man två gånger om och var tillbaka i matchen.

– Jag tror det var något mentalt. Vi gör några misstag, tar några utvisningar och Tjeckien är ett så pass skickligt lag så det behövs väldigt lite för att de ska ta sig tillbaka in i matchen, säger Daniel.

Men om Tjeckien har målvaktsproblem så har Tre Kronor världens bäste målvakt. Henrik Lundqvist var strålande i målet efter Tjeckiens två reduceringar.

– De har några lägen i sista men jag tycker det var ganska lugnt ändå, vi hade bra koll.

Vad tar ni med er från den här matchen?

– Första halvan. Upp till 4–0 spelade vi riktigt bra, lät pucken göra jobbet och vi hade ett bra power play. En bra första match även om andra halvan var så där. Det viktigaste var att vi fick tidiga mål, får de ledningen brukar det bli jobbigt.

– Box play var också bra, även om det kan bli bättre, men vi gav dem inte så många lägen.

Hur är det att möta tjeckerna, de är ju inte precis OS snabbaste lag?

– De är oerhört puckskickliga, de är väldigt starka med pucken och får de press är de skickliga. Och Jagr är fortfarande väldigt bra.

Hur var kemin med Nicklas Bäckström?

– Det känns bra, åtminstone första halvan av matchen. Jag har sagt det tidigare och han är ganska lik Henke och Bäckis har gjort det lätt för mig. Loui känner jag ´sedan tidigare och det är inga problem.

Hur är det att komma in i det här med bara ett par träningar tillsammans?

– Det kommer att bli mycket bättre efter några träningar och matcher till tillsammans.

Hur slitna är efter resan i måndags?

– Jag var ganska trött. Jag vilade en stund innan matchen och när jag vaknade kändes det som om det var mitt i natten.

Hur ser torsdagen ut för er del?

– Vi ska träna klockan 6 på kvällen så jag planerar att sova till klockan 4, det blir lagom.

Mer läsning

Annons