Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BP tillbaka ovanför kvalstrecket

Annons

Brommapojkarna är ovanför kvalstrecket för första gången sedan maj månad. Andreas Erikssons vänsterknorr gav segern, 1-0 hemma mot Elfsborg i fotbollsallsvenskan.

Alla som var på Grimsta på onsdagskvällen kan nog enas om att sommaren är över. Fem grader kallt innebar mössa på, vantar också för den delen, för att inte huttrandet skulle ta överhanden.

Den begynnande höstkylan vittnar också om att fotbollsallsvenskan närmar sig sitt slut, och för Brommapojkarna gäller det att öka takten för att alls få vara med nästa år. Inför matchen mot Elfsborg låg BP på nedflyttningsplats, men efter Östers förlust mot Kalmar hade man chansen att ta sig upp över kvalstrecket för första gången sedan slutet av maj. Och det gjorde man.

Brommapojkarna ville mer och skapade mer, men det såg länge ut att inte vara tillräckligt. På de vassa lägen som bjöds - allra bäst Pontus Åsbrinks stolpträff i den 25:e minuten - saknades skärpan. Fram till den 80:e minuten. Då fick Andreas Eriksson bollen utanför straffområdet, träffade perfekt med vänstern och fick se bollen vika in i det bortre hörnet.

Segern höll på att försvinna på tilläggstid men Stefan Ishizakis frispark gick i ribban. För Brommapojkarna innebar det att man klättrade förbi både Halmstad, Öster och Gefle, upp till tolfte plats i tabellen.

Mer läsning

Annons