Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boyzone-sångare död

Annons

Sångaren Stephen Gately från det irländska bandet Boyzone har hastigt avlidit. 33-åringen befann sig på semester på Mallorca när dödsfallet inträffade på lördagen.

Uppgifterna om Stephen Gatelys död är ännu så länge knapphändiga. På Boyzones hemsida står det att Gately "tragiskt avlidit" och att de fyra återstående medlemmarna i bandet redan på söndagen flög till Mallorca för att stötta sångarens make Andrew Cowles.

Enligt News of the Worlds nöjesredaktör Dan Wootton gick Stephen Gately ut och tog ett par drinkar på lördagskvällen, återvände till sitt hotell och lade sig för att sova - men vaknade aldrig upp.

Svarade på annons

Stephen Gately gick med i pojkbandet Boyzone 1993 efter att ha svarat på en annons i en tidning. Bandet blev enormt framgångsrikt och hade sex singlar på den brittiska topplistans förstaplats. 1999 avslöjade Gately att han var homosexuell, vilket orsakade stor medial uppmärksamhet. Han gifte sig med Andrew Cowles i Las Vegas 2003 och följde upp med en mer formell partnerskapsceremoni i London tre år senare.

Då Boyzone splittrades 2000 fortsatte Stephen Gately som soloartist. Han har också framträtt i musikaler som "Joseph and the amazing technicolor dreamcoat". När Boyzone återförenades förra året var Gately självklart också på plats på scenen.

Hans sista meddelande på Twitter lyder: "fortfarande fullt upp, massor på gång. Fokuserar på att avsluta min bok härnäst så det kanske kommer att vara tyst här".