Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boxplay-dramatik när Modo föll i den andra SM-kvartsfinalen

Det blir en tredje och avgörande SM-kvartsfinal för Modos damer i Stockholm. Den andra matchen slutade 2–1 i AIK:s favör – efter tre (!) mål i numerärt underläge.

Målmässigt var det en helt jämn historia en bit in i den tredje perioden – ja, faktum är att det var helt mållöst ända till matchens 54:e minut, då Lisa Johansson spräckte nollan för Emma Söderberg i Modos mål.

Söderberg, som gjorde ännu en bra match mellan stolparna och inte minst räddade en straff, blev helt utelämnad när Modo hade powerplay. Först tilläts Line Bialik Öien komma helt fri – Söderberg räddade då men hon kunde inte greppa returen som Lisa Johansson fick trycka in.

Samma Johansson gjorde, otroligt nog, 2–0 bara minuten senare, när Modo fortfarande hade numerärt överläge...

Modo såg där och då ut som ett slaget lag, men repade mod och när Malin Axelsson skickade in reduceringen – i box play! – med tre minuter kvar hade Ö-vikslaget plötsligt vittring.

Det ville sig dock inte och AIK höll undan.

Nu väntar en helt avgörande match i Stockholm på söndagen.

Bortsett från att skärpa till sig i powerplay måste Modo rent generellt komma upp bättre i banan i den matchen. AIK hade under stora delar av matchen ett spelövertag – utan att för den skull skapa så värst mycket – och vann i slutänden skotten med 30–11.