Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bowlinghallen till salu: "Känns vemodigt efter allt jobb man lagt ned"

Bowlinghallen i Junsele är till salu.
Grundaren och ägaren Lars-Gunnar Ljungqvist har efter moget övervägande bestämt sig för att försöka avyttra hela verksamheten.

– Jag har ett heltidsjobb vid sidan av bowlinghallen och känner att jag inte får någon fritid över, förklarar han beslutet att sälja bowlinghallen som firar fem år till midsommar.

Lars–Gunnar Ljungqvist har lagt ned mycket tid och kraft på bowlinghallen. Han var nämligen den som uppförde fastigheten också och det tog sin tid minsann.

– Det blev många kvällar och helger innan det var klart eftersom jag inte anlitade någon eller några för byggnationerna. Det var kompisar som kom hit och hjälpte mig emellanåt.

Byggtiden sträckte sig över sju år innan Lars-Gunnar Ljungqvist äntligen fick öppna och inviga bowlinghallen under midsommarhelgen 2011.

– Det är klart att det känns lite vemodigt att sälja efter allt jobb man lagt ner under alla år. Men jag orkar inte längre med att jobba 14 timmar på veckorna och sedan även många timmar under helgerna.

Bowlinghallen har sex banor och det är ofta full aktivitet i hallen:

– Utöver lag i seriespel har vi en korpserie med 18 lag samt 20-talet PRO-lag i gång och det är spelare från bland annat Strömsund och Åsele som kommer till oss.

Bowlinghallen i Junsele innefattar också en restaurangdel med plats för 60 gäster och ytterligare 40 på en uteservering under sommarhalvåret.

Utöver Lars-Gunnar Ljungqvist egna arbetsinsatser omsätter bowlinghallen 2,5 heltidstjänster.

Läs också: Hindrade berusad man från att köra – tog bilnycklarna ur bilen

Läs också: Då spelar 60-talsrockarna i Junsele

Läs också: Här är läsarnas hyllningar till sina kvinnliga förebilder