Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Botniabana - men ingen hållplats vid flygplatsen

För Sollefteå och Kramfors kommuner är det oerhört viktig att Botniabanan får en av- och påstigningsplats vid Kramfors-Sollefteå flygplats. Men nu har det visat sig att Banverket inte har med någon sådan i sin planering.

Från Kramfors och Sollefteå kommuns sida har det allt sedan Botniabanans byggstart varit en självklarhet att möjligheter till av- och påstigning skulle anordnas i anslutning till flygplatsen. Så sent som i januari 2007 tillstyrkte också Banverket ett förslag på en av- och påstigningsplats vid mötesstationen i Västeraspby knappt två kilometer från entrén till flygplatsterminalen.

Men i förra veckan, vid kontakter mellan Kramfors kommun och Banverket, visade det sig att de senare helt bortsett från en av- och påstigningsplats. Någon förklaring till varför man gjort så har man inte fått.

Kramfors kommuns kanslichef Mats Hasselryd har reagerat. Han har skrivit till både länsstyrelsen och Landstinget för att få hjälp med påtryckningar. De sistnämnda ansvarar bland annat för tågtrafiken i länet.

- En av- och påstigningsplats är väldigt viktig, både för kommunerna och flygplatsen, betonar han.


Finns det risk för att den inte blir av nu?


- Nej, det tror jag inte. Från Kramfors sida har vi hela tiden sagt att den ska bli av och det kommer den att bli också. Det är ingen ko på isen eftersom de inte börjat bygga ännu, säger han.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68