Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bostadssiffror lyfte New York-börsen

Oväntat positiva siffror om bostadsförsäljningen eldade på börshumöret i New York på tisdagen. Den svaga dollarn ledde dessutom till höjda börskurser för råvarubolagen.

Dow Jones industriindex steg med 1,2 procent till 10 471,6 och Nasdaqs kompositindex steg med 1,5 procent till 2 175,8.

Det var den högsta noteringen för Dow Jones index på fjorton månader. Kurserna steg på bred front med finanssektorn som svagaste bransch.

Försäljningen av befintliga bostäder i USA steg oväntat i oktober till den högsta nivån på tre och ett halvt år, enligt statistik från mäklarorganisationen National Association of Realtors (NAR). Enligt NAR:s statistik steg försäljningen med 3,7 procent mot en förväntad nedgång på 0,8 procent, enligt en sammanställning av Reuters.

Samtidigt flyttade investerarna fokus från det statliga Dubai Worlds skuldberg, efter ett uttalande om att omstruktureringsbehovet begränsats till 26 miljarder dollar. Tidigare hade man befarat att konglomeratets inställda betalningar förra veckan skulle leda till en fördjupad oro på världens börser.

Dollarn försvagades, vilket ledde till stigande kurser för framför allt råvarubolagen. Bland annat steg ståljätten US Steel med 1,1 procent och aluminiumproducenten Alcoa lyfte med 2,2 procent.