Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bostadsköp för en krona fick nej

Föreningen Ramsele Utveckling får inte köpa de före detta pensionärsbostäderna på Hagvägen. Det beslutade kommunstyrelsen i Sollefteå på tisdagen.

De sammanlagt 17 mindre husen har under några år förvaltats av Ramsele Utveckling som svarat för uthyrningen. Men det har krånglat under åren eftersom husen ingick i ett gammalt avtal med den statliga bostadsdelegationen och meningen var att de skulle avvecklas från bostadsmarknaden. Nu blev de kvar, under förutsättning att de inte hyrdes ut till permanent boende.

Den sista juli går kontraktstiden ut och Ramsele Utveckling har föreslagit att man skulle få ta över husen för en krona.

Men det säger kommunstyrelsen nej till. Däremot kommer föreningen erbjudas att fortsätta hyra ut bostäderna till korttidsboende.

- Det kommer att bli ökad efterfrågan på sådant boende när vindkraftsatsningen kommer i gång. säger kommunalrådet Elisabet Lassen (s).


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68