Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Börslyft för tredje dagen i rad

Annons

Stockholmsbörsen steg för tredje dagen i rad. På onsdagen lyfte OMXS-index med 0,4 procent.

President Barack Obamas uttalanden i Stockholm om Syrien påverkade inte marknaden.

Stockholmsbörsen pendlade, liksom de ledande Europabörserna, kring nollan under större delen av dagen. Men när så de amerikanska börserna öppnade på plus vände kurserna i Stockholm upp. SAS tillhörde vinnarna efter en delårsrapport som visade miljardvinst. Aktien steg 10,5 procent.

Räntorna har stigit under veckan. Den vanligaste förklaringen är president Barack Obamas beslut att skjuta frågan om en attack på Syrien till kongressen. Vid onsdagens presskonferens med Obama i Stockholm svarade han visserligen på frågor om Syrien, men marknaden tycks inte ha hittat några fingervisningar om vad som är att vänta. Ränteutvecklingen påverkades inte av de svar Barack Obama gav.

Tvåårsräntan föll med två punkter till 1,28 procent (1,30), medan tioårsräntan steg till 2,58 procent (2,56). På valutamarknaden var rörelserna endast marginella. En dollar kostade 6:62 (6:60) och en euro 8:72 kronor (8:72). Siffrorna inom parentes avser slutkurser från föregående handelsdag.

Londonbörsens FTSE-index steg 0,1 procent, Frankfurtbörsens DAX-index ökade 0,2 procent och Parisbörsens CAC-index gick upp 0,2 procent.

Mer läsning

Annons