Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Börsen öppnar uppåt

Annons

Stockholmsbörsen öppnade uppåt när handeln inleddes på fredagen. Det var uppåt på Asienbörserna.

Efter en halv timmes handel hade börsens OMXS-index stigit med 0,7 procent. Bästa gick det för energi- och finansaktierna.

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv skriver upp sin prognos för försäljning och vinst rejält för fjärde kvartalet. Orsaken är bra drag i Kina samtidigt som behovet av att fylla på lagren av bilar har visat sig större än väntat. Aktien steg med 7,3 procent.

Mobiltjänstföretaget Aspiro har tecknat samarbetsavtal med den europeiska mediegruppen Sanoma om mobillösningar i Finland. Aspiroaktien steg med 2 procent.

Intresset för fjällsemester är större än i fjol, enligt börsnoterade Skistars siffror över bokningsläget. Till och med vecka 49 hade Skistar fått in åtta procent fler bokningar inför vintern jämfört med motsvarande period i fjol. Skistaraktien steg med 1,6 procent.