Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borostean räddade premiärhedern åt topptippade Härnösands FF

Härnösands FF har nämnts som ett av de tilltänkta topplagen i årets Division 2 Norrland.
Då krävs det bättre takter än det man presterade i premiären mot Gällivare/Malmberget, 2–2 (1–0).
– Ärligt talat har vi tur som får en poäng med oss i dag, erkänner HFF-coachen Niclas Hälldahl.

Annons

Det bjöds på en stirrig inledning från båda gängen. Det dröjde 27 minuter innan något av större intresse hände i matchen. Gästande Gällivare kom i ett par farliga omställningar som HFF-försvaret tvingades duellera och göra hörnor på.

Hörnorna lades in med god precision, men HFF-målvakten Dimitrios Angelopoulos hade bra koll på både första- och andralägena.

Fram till den 29:e minuten hade inte hemmalaget haft något anfallsspel alls av värde, men när Jimmie Gustafsson väl fick en fri yta ute till höger och utrymme för ett högerskott var det bara ribban som stoppade matchen från att få sitt första mål.

Ribbskottet blev starten på HFF:s bästa period i hela matchen skulle det visa sig och fem minuter senare kom 1–0-målet.

Ytterbreddarna Jimmie Gustafsson och Adrian Borostean bytte kant för en stund och det blev en fullträff.

Gustafssons inlägg nickduellerade Emil Forsgren vidare till Borostean som vårdat tryckte en volley lågt nere i det bortre hörnet.

– 1–0 till oss i paus var bra utdelning på det vi presterat. Inför andra sa vi att vi skulle vårda bollen bättre inom laget och inte slå så mycket långt som vi gjort i första... men tyvärr misslyckades jag som coach helt med att få det att fungera därute, medger Niclas Hälldahl som inom loppet av fyra minuter (matchminut 76-80) fick se Mikael Jannok och Samuel Naiwo vända på målbalansen.

HFF-coachen Niclas Hälldahl valde då att avsluta matchen med en trebackslinje, men i ärlighetens namn var det inget som tydde på att något kvitteringsmål skulle kunna komma.

Men så plötsligt. I den 92:a minuten fick 1–0-skytten Adrian Borostean en finfin stickare som han iskallt avslutade i bortre hörnet till 2–2.

– Otroligt skönt att vi kunde komma ifrån den här svaga premiären med en poäng i alla fall, men vi gjorde ingen bra insats. Vi spelade helt enkelt en fotboll som passade Gällivare alldeles för bra, summerar Hälldahl som endast gav överbetyg till sina mittbackar Fredrik Mähler och Fredrik Melander.

Se och hör mer: HFF-tränaren om premiären: "Det blev fel från första till sista minut"

Läs mer: HFF-coachen Niclas Hälldahl inför seriepremiären: "Jag har inte råd med fler böter"

Tabellen: Så här är läget i Division 2 Norrland