Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Börja med att ta ansvar, Wåhlstedt innan du ställer några krav"

Angående "Elever utsätts för mobbning och rasism – kräver utredning om skolsituationen i Ö-vik", nyhetsartikel 7 november.

I en artikel om situationen i Örnsköldsviks kommuns skolor säger Vänsterpartiets gruppledare, Göran Wåhlstedth, att han varit ute i skolor och pratat med elever och upptäckt att de är utsatta för mobbning och kränkningar. I vissa fall så svåra att man väljer att byta skola.

Vare sig det ena eller andra är något som förvånar. Det är viktigt för alla politiker att vara ute i verksamheter och i samhället i stort för att prata med folk och fånga upp frågor och problem. Och mobbningsproblematiken på skolorna är långt ifrån okänd, den kommer och går, blir värre ibland och i alla lägen behöver mobbningen stävjas och bearbetas.

Det som förvånar är att Göran Wåhlstedth och Vänsterpartiet gör ett förslag om utredning av kränkningar i skolan och skolbyten till ett krav framfört i media. Vänsterpartiet ingår i den styrande politiska majoriteten i kommunen. Göran Wåhlstedth är bildningsnämndens förste vice ordförande och näst högste ansvarige person för all verksamhet inom skolans ram. Till vem ställer han kravet – sig själv?

Läs även: Lärarnas Riksförbund: "Skolan behöver byggas på stabil grund – viktigare än politisk partitaktik"

I artikeln framgår också att han inte ens har pratat med förvaltningschefen i sakfrågan.

Från den politiska oppositionen i bildningsnämnden tycker vi att det är dags för Vänsterpartiet att ta det ansvar man fått som part i styret av Örnsköldsviks kommun. Gör något åt barnens och ungdomarnas skolsituation. Ni har alla möjligheter och faktiskt makt.

Lena Lindgren

Andre vice ordförande i bildningsnämnden (C)

Annica Jonsson

Ledamot bildningsnämnden (M)

Maria Borgehammar

Ledamot bildningsnämnden (KD)

Magnus Melin

Gruppledare (L)…

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel