Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bombus nya slår ner som en bomb

Det tog ett tag för mig att upptäcka Bombus. Det krävdes till slut ett besök på Club Deströyers Nordfest för att förstå kraften i det här Göteborgsbandet. Det är ursinnigt och kompromisslöst när bandet lirar live.

Nu har jag även fastnat för dem på skiva.

Ofta kan det vara svårt att översätta den svett och vilja som finns på en scen inför en vild publik men Bombus lyckas bra.

Både "Bombus" från 2010 och "The poet and the parrot" från 2013 är bevis på det här. Låtar som "Biblical" och "Apparatus" är exempel på tyngden i bandet.

Förväntningarna på "Repeat until death" var minst sagt höga när de släppte titellåten som singel. Jag höll på att flyga av redaktörstolen när riffandet och melodierna slog emot mig med en enorm kraft. Vissa i min omgivning var lite tveksamma till låten, och hur skivan skulle låta, på grund av att den kändes för polerad. Jag tycker att singel nummer två, "Deadweight", slog bort de tvivlen.

Över huvud taget är det en modig hårdrocksplatta. Den vågar ha en vacker och finstämd inledning som i "I call you over (Hairy teeth, Pt II) och skivan varierar i tempo. Även om "Repeat until death" är välproducerad så låter Bombus lite skit finnas kvar i kanterna. Dessutom är sångarna Fredrik "Feffe" Berglund och Mattias Jacobsson bättre än någonsin. Att de har en sådan kraft gör bandet riktigt vasst.

Förutom redan nämnda låtar är "Horde of flies" och avslutande "Get your cuts" två favoriter på den här riktigt starka plattan som slår ner som en bomb i vårens skivutgivning.

Artist: Bombus

Album: "Repeat until death"

Genre: Hårdrock

Bolag: Century Media

Betyg: 4/5

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter