Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bombdåd dödade barn vid nöjesfält

Annons

Förföljelsen av shiamuslimer i Irak fortsätter med oförminskad kraft - minst 48 människor dödades under en enda dags attacker runtom i landet.

Nära ett nöjesfält exploderade en bomb som tog sex barns liv.

Torsdagen blev ännu en svart dag i Irak. Efter att sju bomber exploderat i shiamuslimska områden i den irakiska huvudstaden Bagdad dödades totalt 33 personer. En av explosionerna ägde rum i närheten av ett nöjesfält norr om Bagdads shiamuslimska område Sadr-staden, då sex barn dog.

I ett annat attentat satte sig en självmordsbombare i en lastbil full med sprängämnen och körde in i en by i norra Irak. Minst 15 människor dog i explosionen som följde, uppger polisen.

I byn bor främst människor tillhörande den shiamuslimska minoritetsgruppen shabak.

Självmordsbombaren sprängde sig själv i luften bland husen i min by. Det ligger fortfarande människor under de hoprasade husmassorna, säger Qusay Abbas, tidigare representant för shabak i Mosuls lokalråd.

Våldet i Irak har ökat markant i år och är nu i nivå med våldsamheterna 2008, då landet var försjunket i en djup konflikt mellan sunni- och shiamuslimska grupper. Inbördeskriget i grannlandet Syrien anses också ha spätt på spänningarna mellan olika etniska och religiösa grupper i Irak.

Mer läsning

Annons