Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bokserie om Kim Wall stoppas ”saknar moralisk kompass”

En bokserie om den svenska journalisten Kim Walls död stoppas efter stark kritik, uppger DR. Den första delen i serien, "Ubåtsmysteriet" gavs ut i Danmark för ett par dagar sedan och ytterligare tre delar var klara för utgivning, enligt förlaget Saxo.com.

Serien skrevs av journalisten Thomas Djursing som har följt den danske uppfinnaren Peter Madsens arbete under flera år och även skrivit en biografi om honom. Djursing hade fått i uppdrag att skriva en ny bok om Madsen, då denne plötsligt anklagades för att ha dödat Kim Wall.

Det nya projektet väckte massiv kritik, bland annat på förlagets Facebooksida, där Djursing och förlaget anklagades för att välja profit före hänsyn till Kim Walls familj och för att sakna moralisk kompass.

- Vi trodde kanske i vår naivitet att ett format där man kan gå tillbaka till detaljerna i saken var relevant, men vi måste erkänna att serien har stött på så stort motstånd att vi nu lägger oss platt och säger att det inte är nu som vi ska ge ut serien, säger Jørgen Balle Jensen från Saxo.com till DR.