Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteåförfattaren släpper sin sjätte deckare – kan bli en sjunde

Det var länge oklart om det skull bli någon mer bok. Men nu är den ute. Bertil Nordins sjätte deckarroman.

Annons

Blåst heter nykomlingen och den utspelar sig som vanligt i Broköping, en liten stad med väldigt stora, och medvetna, likheter med Sollefteå.

Sedan den förra boken har huvudpersonen, kommissarie Martin Lindman, gått i pension. Men han finns med till viss del även i den nya boken. Däremot har hans kollega Sven-Olof ”Sopen” Persson tagit över som kommissarie.

Bertil Nordin har gett ut sin sjätte deckare,

Ordet blåst har flera betydelser. Så även i den här boken, där en gigantisk vindkraftpark planeras mitt ute i ingenmansland. Det är det största industriprojektet i kommunens historia, ja även det påminner tydligt om Sollefteå. Plötsligt börjar det brinna och polisen får en omfattande utredning att ta hand om , som leder till många oväntade avslöjanden.

Poängteras är att alla personer är fiktiva, de finns alltså inte i verkligheten, även om miljöerna är bekanta

Bertil Nordin är före detta journalist. Innan han pensionerades för några år sedan jobbade han åt Stiftelsen Nämforsen i Näsåker. Sin första bok gav han ut 2005 och ungefär vart annat år har det kommit en ny. Nu har det alltså blivit sex stycken.

– Det trodde jag aldrig att det skulle bli, säger han.

Sex deckare har det blivit sedan 2005.

Böckerna trycker Bertil Nordin själv, han har kontakt med ett så kallat ”print on demand-bolag”. Det blir av ekonomiska skäl en begränsad upplaga, 100 böcker. Men hittills har han sålt de flesta så utgivningen har gått ihop ekonomiskt.

Men det är inte för att tjäna pengar han skriver. Det är för sitt eget höga nöjes skull, även om det med tiden blivit en trogen skara som vill läsa hans böcker.

De två senaste böckerna var aldrig planerade. Det fanns embryon som länge stannade vid det. Men så lossnade det och böckerna blev till.

Blir det en sjunde bok?

– Det vet jag inte. Men man ska aldrig säga aldrig.

Blåst är Bertil Nordins sjätte kriminalroman.

Mer läsning

Annons