Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En saga om tro och tvivel

/

Alla vi som tror på tomten tvivlar också ibland på att han vinns. Lotta Olsson och Benjamin Chauds bok "Tro på tomten" är en saga om tro och tvivel.

Annons

Uppdelad i 24 kapitel, ett för varje dag i december fram till jul, berättar den tidigare Augustnominerade författaren Lotta Olsson, som också belönats med Lennart Hellsing-priset, tillsammans med den franske illustratören Benjamin Chaud en saga om tro och tvivel.

Historien kretsar kring Tilda, som bor två trappor upp i det gröna huset på Vidargatan i Stockholm. Hon tänder adventsstjärnan. Men det är inte riktigt som det brukar. Julen vill liksom inte riktigt ta fart. Snön kommer aldrig, adventsstjärnorna slocknar hela tiden och julgranarna tappar sina barr. Men det går att rädda julen. Om alla barn bara kunde börja tro på tomten igen!

Olsson och Chaud lyckas med små medel bygga upp en stämning som presenteras i lysande färgprakt. De spelar ofta med det outsagda. Små nyanser och antydningar om det icke uppenbara. En berättarstil som kan vara lite väl avancerad för de mindre, men väldigt vacker och intressant läsning för de lite äldre barnen.

Lotta Olsson bemästrar konsten att hålla liv i historien och varje nytt kapitel innehåller nya överraskningar, som kombinerat med Benjamin Chauds vackra bilder blir en oslagbar kombination. En saga som är minst lika spännande för den vuxne högläsaren, som för det uppmärksamt lyssnande barnet.

Böcker

"Tro på tomten"

Lotta Olsson & Benjamin Chaud

Rabén & Sjögren

Mer läsning

Annons