Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bo kvar hemma med datorstöd

Med stöd av datorer och speciella program ska äldre i glesbygd få stöd och hjälp. Redan i mars är det tänkt att de första datorerna ska tas i bruk.

Det är ett länsövergripande projekt som inledningsvis innebär att cirka 30 äldre och deras anhöriga får hjälp som underlättar deras vardag.

Datatjänsten Action har utvecklats vid högskolan i Borås och används inom äldreomsorgen i flera kommuner i södra Sverige. Sedan tre år har stödtjänsten Action erbjudits personer med tidig demens och deras anhöriga i Härnösands kommun men nu ska den bli tillgänglig i hela länet.

- Och då inte enbart till dementa utan till äldre i glesbygd, säger Barbro Jansson, anhörig- och äldrekonsulent i Härnösand och samordnare för anhörigkonsulenter i länets kommuner.

- Många blir isolerade och det här är ett sätt att bryta deras ensamhet, säger Mari Runesson, anhörigkonsulent i Sollefteå.Läs mer i onsdagens TÅ.


/Allehanda.se